(+46) 070-781 86 30
(Tom)
 
Valuta:

Katalog

Omröstning

Windows OS

Blogg / Nyheter

Blogg / Nyheter RSS 2.0

Toshibas nya hårddiskteknik

Toshiba meddelade igår att företaget under onsdagen kommer att publicera detaljer kring en helt ny hårddiskteknik som företaget utvecklat. Den nya tekniken kommer att göra det möjligt att bygga hårddiskar som erbjuder rejält mycket lagringsutrymme än dagens hårddiskar.

Än så länge har Toshiba inte delgett några större detaljer kring tekniken annat än att det rör sig om en teknik för att lagra information magnetiskt på ett sätt som ger högre densitet jämfört med dagens hårddiskar.

Toshiba har sedan tidigare testat prototyper av den nya tekniken, men det är först nu företaget lyckats framställa en prototyp som fungerar i praktiken och samtidigt gör det möjligt att öka densiteten på hårddiskarna.

Dagens mest avancerade hårddiskar har en densitet, eller lagringskapacitet, som gör det möjligt att lagra 541 gigabyte per kvadrattum. Med den nya tekniken ska det enligt Toshiba gå att lagra 2,5 terabyte per kvadrattum, fem gånger högre kapacitet än dagens hårddiskar.

Toshiba räknar med att de första hårddiskarna som använder den nya tekniken kommer att finnas på marknaden någon gång under 2013.

Av IDG News


© PCLab Sweden HB .
För kundservice - kontakta (+46) 070-781 86 30 | info@pclab.se